We geven je graag wat tips om de juiste keuze te maken voor jouw kat:

  1. Kattenbakvulling die goede klonten vormt, is een stuk makkelijker schoon te maken. Je kan de klonten makkelijk uitscheppen zonder dat je heel de bak hoeft te ledigen.
  2. Een stofvrije vulling is een stuk gezonder voor je kat. Veel opwaaiend stof kan zorgen voor ademhalingsproblemen bij je kat en is niet goed voor katten met allergieën. En het is ook een pak aangenamer om schoon te maken voor jou.
  3. Je wilt graag onaangename geuren tegengaan, maar probeer toch kattenbakvulling met lekkere geurtjes te vermijden. Dat is voor je kat helemaal niet aangenaam. Kies voor vulling die natuurlijke geurbeheersing biedt, zonder parfum. 
  4. Hou enigszins rekening met de planeet bij je keuze. Er bestaan houtkorrels voor de kattenbak. Dat is milieuvriendelijk omdat het gemaakt wordt van gerecycleerde houtresten en biologisch afbreekbaar is.
  5. Hou rekening met de keuze van je kat! Sommige katten zijn heel kieskeurig als het gaat om kattenbakvulling. Sommigen hebben graag een fijne textuur, anderen verkiezen grove korrels. Het hangt er dus vanaf wat je kat verkiest.

Conclusie: probeer verschillende vullingen en bekijk hoe je kat hierop reageert. Eens je de juiste keuze gevonden hebt voor je kat, neem je telkens dezelfde kattenbakvulling. Katten houden niet van verandering. Er is dus niet echt een perfecte of foute keuze.

Terug naar overzicht