Bekijk de onderstaande behandelingen in onze praktijk.

Vaccinaties

Behandeling van ziekte

Tandverzorging

Huisbezoeken

Voeding

Vachtverzorging

Chirurgie

Apotheek & verzorgingsproducten

Identificatie

Echografie

Parasitaire controle

Bloedafname

Knippen van nagels

Vaccinaties

Vaccineren heeft als doel uw huisdier een optimale bescherming te bieden tegen veelvoorkomende en ernstige virale infecties. De vaccinatie zorgt voor het terug opbouwen van de weerstand, waardoor ze minder vatbaar zullen zijn voor bepaalde ziektes. Een correct vaccinatieschema start op jonge leeftijd, nadien zullen bepaalde vaccins jaarlijks of driejaarlijks moeten herhaald worden. Indien u naar het buitenland trekt of je gaat met je viervoeter naar de hondenschool/kennel dan zijn er specifieke vaccinaties vereist.

Ook voor paarden te vaccineren, kan u terecht bij mij.

Behandeling van ziekte

Tijdens een raadpleging wordt er gevraagd naar de geschiedenis en huidige klachten van uw dier. Daarna zal er een uitgebreid lichamelijk onderzoek gebeuren. Afhankelijk van de klachten en bevindingen tijdens het onderzoek, kan er voorgesteld worden om verdere diagnostiek uit te voeren. Dit gebeurt steeds in samenspraak met de eigenaar.

Tandverzorging

Kleine hondenrassen, maar ook katten hebben vaak problemen met de tanden of het tandvlees. Het is dan ook belangrijk om een goede verzorging bij het huisdier te laten uitvoeren. Vaak gaat dit gepaard met pijn en hinder tijdens het eten. Het begin van de vicieuze cirkel (vorming van tandplak) wordt veroorzaakt door verkeerde voeding, voedselresten of bacteriën. Eens er tandsteen is gevormd, is het een ideale aanhechtingsplaats voor bacteriën die dan ontstekingen veroorzaken. Hierdoor zal het tandvlees terugtrekken en de tandwortel aangetast worden. Dit zorgt op zijn beurt voor losse tanden en een stinkende mondgeur van uw viervoeter.

Voorkomen van tandplak is het sleutelwoord bij tandproblemen! Let hierbij op de voeding, enzymatische kauwstick, en het poetsen van de tanden kan het gebid van uw huisdier gezond houden. Indien er toch tandsteen aanwezig is, laat u deze best verwijderen. De praktijk beschikt over een detartratietoestel om uw hond/kat opnieuw een tandpastaglimlach te bezorgen en te verlossen van zijn stinkende adem. U kan ook terecht voor advies omtrent preventie van tandplak.

Huisbezoeken

Wij zijn ervan overtuigd dat uw dier steeds de beste zorgen kan krijgen in de praktijk, doordat we het nodige materiaal en medicatie meteen ter beschikking hebben. Indien het niet mogelijk is om met uw dier langs te komen, dan komen wij tot bij u. De onderzoeken en behandelingen worden in de mate van het mogelijke uitgevoerd. Voor paarden en kleine herkauwers zijn er ook huisbezoeken mogelijk.

Voeding

In de praktijk kunnen we een uitgebreid assortiment van kwaliteitsvolle voeding aanbieden. Zowel medische voeding (blaasstenen, hypo-allergeen, lever, nieren,..) maar ook preventieve voeding (adult, gesteriliseerde dieren, senior,…) kunnen wij voorstellen.

Vachtverzorging

Zowel honden, katten, konijnen hebben vaak problemen met de (lang)harige vacht. Ook op oudere leeftijd kunnen katten zichzelf moeilijker wassen waardoor er op de rug klitten kunnen ontstaan. Dit is heel vervelend voor het dier, waardoor een huidontsteking of jeuk ontstaat. Indien uw dier zich moeilijk of niet laat kammen, kan u ervoor kiezen de slechte stukken van de vacht te laten weghalen onder een lichte sedatie of verdoving.

Chirurgie

De praktijk is uitgerust om zowel sterilisaties, castraties en het verwijderen van eenvoudige tumoren uit te voeren. Alsook het verwijderen van vreemde voorwerpen in de darmen, blaasstenen, keizersnedes en dergelijk kan uitgevoerd worden.

Apotheek & verzorgingsproducten

De praktijk beschikt over een apotheek met de meest voorkomende middelen in stock. Zo kan u steeds terecht voor het afhalen van medicatie na afspraak. Ook shampoo, kauwsticks, kattenspeelgoed met kattenkruid, vitaminesupplementen, artrosesupplementen,… zijn verkrijgbaar.

Identificatie

In België is het wettelijk verplicht om iedere hond, kat en paard te identificeren en registreren in een databank. De identificatie zal gebeuren aan de hand van het plaatsen van een chip. De registratie in de databank kan enkel door een dierenarts worden uitgevoerd. De plaatsing van een chip en registratie in de databank heeft als voordeel dat een verloren dier snel herenigd kan worden met zijn eigenaar. De chip bevat een nummer die kan worden uitgelezen met een chiplezer, deze nummer zit gekoppeld met uw gegevens (telefoon, adres, naam).

De praktijk maakt gebruik van de nieuwste ontwikkelingen, wij werken namelijk met thermochips. Deze bevatten naast een nummer, ook een temperatuursensor. Waardoor het overbodig zal worden in de toekomst nog rectaal de temperatuur van u dier te nemen. Met de juiste chiplezer kan niet alleen het nummer van u dier worden afgelezen, ook de temperatuur van uw dier zal zichtbaar zijn.

Echografie

We beschikken over een echografietoestel. Dit toestel kan gebruikt worden voor dracht, baarmoederontsteking, vrij vocht in de buik, blaasstenen, … te diagnosticeren.

Parasitaire controle

Niets is zo vervelend maar ook gevaarlijk voor uw dier als parasieten. Dit kan gaan om teken/vlooien/wormen. Het is dan ook belangrijk om er zo snel mogelijk bij te zijn, zodat we vlug kunnen handelen. Steeds meer teken in België en Nederland zijn drager van ernstige ziekten. We hebben verschillende producten die aangeboden kunnen worden die gebruiksvriendelijke zijn voor eigenaar en dier.

Op maat van de eigenaar denken we aan het gebruiksgemak en overleggen we steeds wat voor u het best haalbare is om toe te passen voor de vlooien/tekenpreventie (pil, halsband, pipet, maandelijks, driemaandelijk,…). Op vlak van het dier denken we voornamelijk aan de bescherming die nodig is (al dan niet op reis, leefomgeving van het dier, waterpret,…). Ook dieren op een appartement dienen beschermd te worden op maat. De steeds zachtere winters maken het noodzakelijk om het jaar rond tegen vlooien en teken te behandelen.

Bloedafname

Voor een uitgebreid onderzoek van uw dier, kan er steeds een bloedafname gebeuren. Ook voor oudere dieren is het aan te raden een check up te laten uitvoeren om zo problemen vroegtijdig op te sporen en te behandelen.

Knippen van nagels

Niet iedere viervoeter laat zijn nagels gewillig knippen en vaak is het moeilijk alleen. Om de nagels van uw viervoeter te knippen, bent u welkom in de praktijk. Indien de dieren teveel stress ervaren bij het knippen van de nagels, zal er voorgesteld worden een lichte sedatie te gebruiken. Dit heeft als voordeel dat het veilig en zonder stress kan gebeuren.